Testimonials

Text/HTML

Groep Thoen heeft in ProPlanner dé tool gevonden om hun wagenpark te beheren.

gepubliceerd op 03/02/2020 
  

33 jaar in de stiel, niet aflatende werkkracht en een duidelijke visie. Dit heeft ervoor gezorgd dat Groep Thoen staat waar ze nu staan.

 

Groep Thoen: “De groep telt ondertussen vestigingen op 8 locaties met 5 merken in portefeuille. De uitbouw van de structuur bezorgde ons heel wat kopbrekers. Eén van de uitdagingen was het opzetten van een algemeen vlootbeheer op groepsniveau.

Van oudsher werd er op diverse sites in de groep onafhankelijk van elkaar met ProPlanner gewerkt voor het beheer van vervang- demo- en personeelswagens.  Een tool die reeds lange tijd zijn deugdelijkheid had bewezen maar niet voldoende voorzien was op de multi-site problematiek.

Net op tijd werd ons door JUMIK, de bezieler van ProPlanner, een nieuwe versie van deze software voorgesteld. In deze versie werd de jarenlange expertise in automotive samengebald met de know-how van enkele belangrijke spelers on the field.

ProPlanner had een grote stap vooruitgezet qua gebruikersinterface, de software werd door ons als zeer intuïtief ervaren. Onmiddellijk was ons ook het grote voordeel duidelijk van de paperless workflow. De eenvoudige tabletapplicatie laat toe om de workflow volledig te digitaliseren. Niet alleen schadestaten maar ook de contracten worden automatisch digitaal bezorgd aan de klant.

We zagen heel wat klasseer- en opzoekwerk verdwijnen. Traceerbaarheid van boetes en schade is niet alleen bij  Groep Thoen een heikel punt. Ook de integratie met het D'ieteren DMS, zowel in sales als in naverkoop, was een sterk argument.

De uitrol had minder impact dan verwacht en kon onze medewerkers toch aanzetten de terbeschikkingstelling van voertuigen professioneler te gaan uitvoeren.

Stilaan worden ook de voordelen van een centraal fleetmanagement systeem duidelijk. Dankzij de automatisch geüpdate TCO-fiche en een gedetailleerd financieel luik per voertuig kan nu niet alleen gerapporteerd worden op bezettingsgraad maar ook op rentabiliteit. 

Deze data zal ons helpen competitief te blijven in een sterk evoluerende markt.”